Auto zanimljivosti

Projekt Hrvata iz Kanade: Najluđi kombi na svijetu

Projekt Hrvata iz Kanade: Najluđi kombi na svijetu
Foto: Printscreen YouTube | Projekt Hrvata iz Kanade: Najluđi kombi na svijetu

Dugačak je poput jahte, ima osam točkova i životno je dijelo hrvatskog umjetnika.

Ivan Benić već decenijama živi i radi u Kanadi. U Vinsoru gdje živi svi ga cijene kao umjetnika, ali i osobu koja na vrlo maštovit način može u stvarnost pretočiti najluđe ideje o automobilima. Ona najradikalnija ideja rodila se upravo u njegovoj glavi. Bilo je to 1974. godine, kad je kao mladi umjetnik odlučio napraviti najluđi kombi na svijetu.

Kreacija je stvarana doslovno godinama, pa su se mijenjale ideje o vozilu, broj točkova i u konačnici sama dužina vozila. Konačni proizvod se rastegao na preko 10 metara, ima osam točkova, a ispod poklopca je moćni V8 sa preko 600 KS. Prednje dvije osovine su zakretne što olakšava manevriranje gradskim ulicama gdje Benić rado zalazi. Naime, ovo vozilo izaziva interes gdjegod se pojavi, a kako je cjelokupan vanjski izgled oslikan, odlična je prilika za umjetničku promociju. Jer Cosmic Cruser je ostvarenje sna jednog umjetnika, ali i svojevrsno slikarsko platno na koje je stavio sve što mu je ovih godina palo na pamet.

Naravno, djevojka u bikiniju je najuočljivija, pogotovo otkako se "presvukla" iz crvenog u badić s hrvatskim motivom.

"Porijeklo je ono što te čini time što jesi. Moj otac i majka su Hrvati. Moji geni su hrvatski, ali moj stil života je kanadski. Američki, ako baš hoćete", rezimira Benić, piše index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije