Auto zanimljivosti

Pronađene dvije Bube u originalnom stanju

Pronađene dvije Bube u originalnom stanju
Foto: Ilustracija | Pronađene su dvije Bube u originalnom stanju

VW Buba nepresušni je izvor razno raznih priča i realnih situacija, pa i danas kada se nakon dugogodišnje proizvodnje više ne proizvodi. Dakako, radi se o automobilu Volkswagen Type 2 ili kako je poznatiji pod imenom VW Buba (službeno Beetle).

Ovaj vjerujemo najpoznatiji automobil na svijetu proizvodio se od 1938. do 2003. godine te ga je ukupno proizvedeno 21.529.466.

Da podsjetimo kako je prvo prestala njena proizvodnja u Europi i Americi, te se zadržala najduže u Meksiku i Brazilu, te drugim državama Južne Amerike. Isto tako, sada kada je više nema nove, mora se priznati kako se u cijelom svijetu može naći solidan broj polovnih, ali isto tako mora se konstatirati kako su sve u jako lošem stanju, te za pravu restauraciju zahtijevaju puno vremena i novaca.

Tako ako netko kaže da je kupio takvu Bubu u odlilnom stanju, najvjerojatnije ne govori istinu. Ali, isto tako takvo nešto je moguće i dešava se.

Tako su u jednom garažnom prostoru u SAD-u pronašli VW Bubu, doduše znatno mlađe godine proizvodnje i pred sam kraj proizvodnje, ali parkirane, nevožene i skoro u originalnom tvorničkom stanju, prekrivene pri tom samo slojem debele prašine. I znate što, našli su na istom mjestu ćak dvije Bube, dakle kuipljene, nevožene I parkirane, prenosi autopress.hr.

Skoro nevjerovatno. Oba primjerka VW Bube proizvedena su 1987. godine i do sada su prešle samo 3.200 km, da, samo toliko. I još jedan frapantan detalj, nisu nikad bile registrovane. Gotovo za ne povjerovati. Mala napomena kako je VW prestao prodavati Bubu u SAD sredinom 70-tih godina prošlog vijeka, pa ove dvje savršeno očuvane Bube su proizvedene u Meksiku.

Zašto ih se nije vozilo te zašto nikad nisu registrovane nije poznato. No, neosporno je kako su obe Bube originalne do zadnjeg “vijka”, pa su na njima još uvijek originalne gume. Za oba automobila tražili su 60.000 dolara. Možda se ova cijena čini preniska s obzirom na originalno i odlično stanje, ali isto tako treba reći kako Bube iz tih godina i nisu na nekoj cijeni za razliku od onih puno prije napravljenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije