Auto zanimljivosti

Rđavi Mercedes vrijedi čitavo bogatstvo

Rđavi Mercedes vrijedi čitavo bogatstvo
Foto: www.gullwingmotorcars.com | Rđavi Mercedes vrijedi čitavo bogatstvo

Ovaj Mercedes 300SL Gullwing iz 1956. godine je stvarno nešto posebno.

Nije blještav poput najboljih primjeraka iz muzeja, ili s auto okupljanja starovremenskih sportskih super skupih modela, već djeluje zapušteno sa svojevrsnom patinom korišćenja.

Automobil je originalno bio u sjajnoj bijeloj boji s crvenom kožom u kabini, a vjeruje se da je prvi vlasnik bio pomoćnik režisera iz Holivuda Roger M. Andrews. Andrews je 1940-ih učestvovao na stvaranju filmova, kao i serijama poput Supermana iz 1948. i Betman i Robina iz 1949. godine.

Hollywoodski preduzetnik L. Milton Wolf ga je kupio kada je Andrews preminuo 1958. godine i automobil prelakirao u crvenu boju te je nastavio da uživa u njemu tokom većine od njegovih 151.542 kilometra. Gullwing je ostao u vlasništvu Wolfove porodice čak i nakon što je on preminuo 1972. Godine.

Novi vlasnik je 2018. godine Gullwinga počeo da ponovo vraća u život tako što je uspio da pokrene motor i počeo da skida crvenu boju, što je dovelo do trenutnog stanja. Eksterijer, iako nije u savršenom stanju, strukturalno je solidan, zahvaljujući tome što je život proveo u Kaliforniji. Lista navodi da automobil dolazi sa svim originalnim papirima, alatima, servisnim računima, originalnom kalifornijskom crnom tablicom i prtljagom. U unutrašnjosti, čini se da je crvena koža u dobrom stanju.

Gullwing Motorcars prodaje ovaj legendarni Mercedes po cijeni od 1.495.000 dolara.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije