Auto zanimljivosti

Rođendan obilježen DP Motorsport DP64 Classic RS Jubilee modelom

Rođendan obilježen DP Motorsport DP64 Classic RS Jubilee modelom
Foto: Twitter / Printscreen | Rođendan obilježen DP Motorsport DP64 Classic RS Jubilee modelom

​S modelom koji se krije iza naziva DP64 Classic RS Jubilee, a podsjetnik je na prvi 911 s oznakom RS, poznata njemačka tjuning/restomod kompanija obilježila je 50. rođendan.

Prošlo je pola vijeka od kako je iz radionice u gradiću u blizini Kelna izašao prvi dorađeni Porscheov automobil koji je "potpisala" tjuning kompanija DP Motorsport, a jubilej jedne od najcjenjenijih kompanija koja se bavi Porscheima obilježen je odličnim projektom na osnovi Porschea 911 Carrera iz Serije 964.

U DP Motorsportu su rođendan iskoristili da naprave najnoviji podsjetnik na prvi Porsche 911 koji je na sebi nosio oznaku RS, a rezultat je žuta Coupé karoserija na zelenim 17-inčnim Fuchs felnama koja se krije iza naziva DP64 Classic RS Jubilee.

Radna zapremina Carrerinog atmosferskog i vazduhom hlađenog 6-cilindarskog boxer motora je povećana s 3,6 na 3,8 litara, a uz nove bregaste osovine, sistem ubrizgavanja, filter vazduha i otvoreniji sistem, sistem snaga i obrtni moment motora koji standardno razvija 250 konjskih snaga i nudi 310 Nm obrtnog momenta povećani su na 314 KS i 361 Nm.

Za prenos snage na zadnju osovinu kojoj asistira mehanička ograničena blokada diferencijala zadužen je ručni 5-stepeni mjenjač sa skraćenim hodom ručice po uzoru na 911 RS iz Serije 964. Za efikasno zaustavljanje brinu kočnice "pozajmljene“ iz modela 993 Turbo, a elemente Clubsport oslanja "potpisuje“ poznata njemačka kompanija KW.

Više snage je zaduženo za znatno manju masu, jer su mnogobrojni elementi proširene karoserije (u kojoj se kriju posebna prednja sjedišta i Clubsport sigurnosni kavez) napravljeni od ojačane plastike, karbona i kevlara, navodi "Klix". U duhu modernih vremena je vrhunski audio-sistem Dr. Boom s Bluetooth prijemnikom za povezivost s pametnim telefonima i USB konektor, a većina elemenata u kabini je obložena crnom alkantarom.

Performanse i cijena najnovijeg osvrta na prvu Carreru RS nisu objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije