Auto zanimljivosti

Rusi od luksuznog Bentleya napravili "tenk"

Rusi od luksuznog Bentleya napravili "tenk"
Foto: Screenshot | Rusi od luksuznog Bentleya napravili "tenk"

Ovakvo nešto moguće je vidjeti samo u Rusiji.

Grupa ruskih entuzijasta okupljena oko auto blogera Konstantina Zaruckina i njegovog YouTube kanala AcademeG na Bentley Continental GT ugradila je gusjenice te tako luksuzni kupe pretvorila u moćno i vrlo brzo terensko vozilo.

Automobil, doduše, više ne može da ide 321 km/h kao u originalnom izdanju, ali i brzina od 130 km/h koliko je na prvim testiranjima postiglo ovo vozilo impresivna je za jedan 'tenk'.

Projekat pretvaranja luksuznog britanskog automobila u vozilo s gusjenicama trajao je duže od godinu dana. Ruski majstori suočili su se s mnogo problema. Zbog gusjenica najprije nisu imali mjesta za vrata na automobilu, a kada je taj problem, riješen gusjenice su često otpadale tokom prolaska oštrih krivina.

Nakon što je projekat završen, Rusi su ovo vozilo nazvali Ultratank.

Njegovi kreatori snimili su i detaljan tridesetominutni video o tome kako je vozilo nastalo, s kakvim su se problemima suočili tokom razvoja i šta sve gotovi "tenk" može.

Video je na YouTubeu odmah postao viralan, a do sada je skupio 3,1 miliona pregleda. Kanal AcademeG ima 4 miliona pretplatnika uprkos tome što video zapise objavljuju uglavnom na ruskom jeziku, prenosi "24sata.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije