Auto zanimljivosti

Sjeo u novi Ferrari, pa ga slupao poslije šest sati

Sjeo u novi Ferrari, pa ga slupao poslije šest sati
Foto: Ilustracija | Sjeo u novi Ferrari, pa ga slupao poslije šest sati

Još jedan Ferrari postao je žrtva vozačkog neiskustva.

Sve češće se dešava da vlasnici supersportskih automobila dožive udes ubrzo nakon kupovine svoje moćne mašine.

Nezgode su uglavnom posljedica prevelike snage vozila u kombinaciji sa vozačkim neiskustvom onog koji se po prvi put nađe za volanom jednog takvog automobila, prenosi b92.

Najnoviji incident u kome je vlasnik novog Ferrarija F8 Tributo slupao skupocjeni auto svega nekoliko sati nakon preuzimanja ključeva vozila, dogodio se u Njemačkoj.

Lokalni mediji navode da je 43-godišnji vozač 13. marta sjeo za volan svog tek kupljenog Ferrarija, nakon što je na isporuku automobila vrednog 360.000 evra čekao više od godinu dana.

Samo šest sati kasnije, doživio je udes na autoputu A5, potpuno uništivši prednji dio vozila, o čemu svjedoči fotografija koju je objavila lokalna policija.

Kako se navodi u policijskom izveštaju, do udesa je došlo u uslovima vlažnog kolovoza, a kao najvjerovatniji uzrok nezgode spominje se neprilagođena brzina.

Ferrari je najprije udario u ogradu, a zatim u jedan minibus. Vozač je prošao bez povreda, ali je njegov saputnik na mjestu suvozača ozbiljno povrijeđen, ali mu život nije ugrožen.

Što se tiče Ferrarija, on je po svemu sudeći pretrpio totalnu štetu.

Podsjećamo, Ferrari F8 Tributo za pogon koristi 3.9-litarski tvin-turbo V8 sa 720 ks, koje isporučuje pri 8.000 o/min, i 770 Nm dostupnih već od 3.250 o/min.

Automobil ubrzava 0-100 km/h za samo 2,9, sekundi, a do 200 km/h stiže za 7,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije