Auto zanimljivosti

Škoda pokrenula proizvodnju drugog električnog modela

Škoda pokrenula proizvodnju drugog električnog modela
Foto: Mirano23/Pixabay | Škoda pokrenula proizvodnju drugog električnog modela

U fabrici Mlada Boleslav u Češkoj započela je serijska proizvodnja modela Enyaq Coupe iV.

U glavnom proizvodnom pogonu češke kompanije započela je serijska proizvodnja novog Škodinog električnog modela. Poput prvenca Enyaq iV, i Coupe se temelji na MEB mehaničkoj platformi Volkswagen grupe, namijenjenoj vozilima na struju.

Više od 120 primjeraka ovog automobila proizvodiće se svakoga dana u fabrici, uz modele Enyaq iV, Octavia i Octavia iV (hibrid).

"Prošle godine smo proizveli 50.000 primjeraka električnog modela Enyaq iV. Sada prelazimo na sljedeći nivo pokretanjem proizvodnje njegove Coupe verzije", izjavio je Mihael Oeljeklaus, član uprave Škode za proizvodnju i logistiku.

Dvije varijante Škode Enyaq iV jedini su modeli koji se temelje na MEB platformi Volkswagen grupe koji se izrađuju izvan Njemačke.

Češki proizvođač ističe da novi električni model Enyaq Coupe iV kombinuje sportske linije sa izdašnim prostorom i nudi kapacitet prtljažnika od 570 litara.

Panoramski stakleni krov, koji dolazi kao standard, najveći je u Škodinom asortimanu vozila. Istovremeno je tanji od normalnog krova, što putnicima pruža dodatni prostor za glavu.

Koeficijent otpora vazduha je smanjen u odnosu na Enyaq iV i iznosi cd 0,234. U zavisnosti od konfiguracije, maksimalna autonomija sa punom baterijom iznosi 545 kilometara, prema WLTP standardu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije