Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Skuplji automobili se prodaju brže od jeftinijih?

Skuplji automobili se prodaju brže od jeftinijih?
Foto: Ilustracija | Skuplji automobili se prodaju brže od jeftinijih?
N.N.

Ovo istraživanje je vezano za američko tržište, gdje se prodavci trude da održe nivo prodaje koliko toliko visokim, ne bi li se izborili s problemima prouzrokovanim pandemijom Kovida-19.

Potražnja za polovnim automobilima je prilično jaka, a ono što možda iznenađuje je što na sceni novih automobila dominiraju skuplji četvorotočkaši, koji se prodaju brže nego oni priuštivi, prenosi vrelegume.rs.

Kako to možemo znati? Po novoj studiji iSeeCarsa, u januaru je prodato 1,2 miliona novih i polovnih vozila, koja su rangirana po broju dana neophodnih za prodaju svakog modela. Dvadeset najbrže prodavanih automobila su u cijenovnom rasponu od 24.241 do 100.643 dolara, s prosječnom cijenom od 41.982 dolara. S druge strane, prosječna cijena novog automobila u SAD u 2021. je 37.157.

Kao što možemo da vidimo, najbrže prodavani model preko "velike bare“ je Chevrolet Corvette, kojem je potrebno samo deset dana po primerku. Istraživanje je takođe utvrdilo da je prosječna cijena ovog superautomobila 84.689 dolara, kao i da je to više nego dvostruko više od prosječne cijene novog automobila u SAD.

Najskuplji model na listi je Mercedes-Benz GLS, s prosječnom cijenom od 100.643 dolara, ali je čak je i ovom luksuznom SUV-u potrebno samo 18,3 dana u prosjeku da bi se prodao.

Ono što je interesantno, ovaj trend sličan i kod polovnih vozila, gdje prosječna cijena najbrže prodavanih modela iznosi 26.146. Najbrže prodavani model je Hyundai Palisade, s prosječnom cijenom od 39.551 dolara, uz 26,2 dana potrebna za prodaju jednog primjerka.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije