Auto zanimljivosti

Srbin iz Čikaga vlasnik jednog od najrjeđih mustanga na svijetu

Srbin iz Čikaga vlasnik jednog od najrjeđih mustanga na svijetu
Foto: YouTube/STV USA | Srbin iz Čikaga vlasnik jednog od najrjeđih mustanga na svijetu

Popularni Ford mustang GT500 Shelby iz 1967. godine ušao je u holivudsku istoriju nakon filma Henrija B. Halickog “Gone in 60 seconds”, gdje je bukvalno bio zvijezda filma.

Kako prenosi SerbianTimes, ovaj veoma rijedak primjerak mustanga GT500 Šelbi sa “Cobra” V8 trkačkim motorom visokih performansi od 355 konjskih snaga proizveden je 1967. u samo 2048 primjeraka što ga čini kolekcionarskim remek djelom auto industrije.  Jedan od takvih rijetkih primjeraka mustanga GT500 Shelby Cobre iz 1967. godine, vjernih onome kao na filmu, nalazi se u kolekciji Saše Potkonjaka, Srbina iz Čikaga.

Potkonjak je vlasnik je auto salona US Motors u Edisonu pored Čikaga, a takođe je i ljubitelj i kolekcionar atraktivnih i vrijednih automobila.

Nedavno je jedan ovakav mustang stavljen na prodaju i trenutna vrijednost ovog automobile je 240.000 dolara što govori o njegovoj atraktivnosti i popularnost.

Inače, najskuplji mustang na svijetu prodat je na “Mecum’s Kissimmee” aukciji za 2.2 miliona dolara a bio je to model mustanga “Shelby GT500 Super Snake”. Procjene od 1,1 milion su pale u vodu kada je aukcijski čekic lupio o sto sa ponudom od 2.2 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije