Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Srpski film o "tjuniranju" automobila

Srpski film o "tjuniranju" automobila
Foto: Screenshot | Srpski film o "tjuniranju" automobila
N.N.

Film "Cars – Meaning of Life" koji ćete imati priliku da vidite u nastavku ovog teksta, djelo je ljudi iz Srbije. On predstavlja priču koju bi svaki zaljubljenik u sportske automobile i njihov tjuning volio da pogleda.

Priča o filmu "Cars – Meaning of Life" počinje u Beogradu prije više od godinu dana. Tada je grupa auto entuzijasta odlučila da od modela Audi TT napravi trkački automobil. Oni su odlučili da izlaznu snagu ovog modela sa fabričkih 200 "konja", skoro dvostruko povećaju. Time je nastao automobil koji ima šta da pokaže na trkačkoj stazi, ali i van nje.

Tokom filma je objašnjen veći dio procesa tjuniranja. Na automobilu su pored karoserije, modifikovani i dijelovi motora, mjenjača, vješanja, upravljačkih elemenata, kočionog sistema, unutrašnjosti, i slično. Sve to sa ciljem dobijanja što boljih performansi.

Sam proces tuniranja nije bio jednostavan. Može se reći da je jedan od najzahtjevnijih tjuning poduhvata na našim prostorima. Tako je veliki broj problema vodio ka tome da se odustane od cijelog projekta. Međutim, to se na sreću nije desilo. Momci se nisu predali i napravili su automobil koji je brži od modela Porsche 911 i Audi R8, piše portal "vrelegume.rs".

Ako hoćete da znate kako je cijelo putešestvije teklo, pogledajte film "Cars – Meaning of Life".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije