Auto zanimljivosti

Šta je Volvo pisao kupcima

Šta je Volvo pisao kupcima
Foto: Pixnio | Šta je Volvo pisao kupcima

Volvo je konačno započeo proizvodnju EX90 ranije ovog mjeseca nakon što je prvobitno obećao da će ga isporučiti prvim kupcima početkom 2024.

Proizvođač automobila je morao da odloži lansiranje električnog SUV-a da bi riješio neke preostale probleme sa softverom. Isporuke počinju u drugoj polovini godine, a Volvo EX90 možda neće stići do kupaca sa svim obećanim sadržajima.

Naime, jedan čitalac sajta Motor1.com poslao je mejl koji je dobio od kompanije sa listom funkcija "koje mogu nedostajati kada preuzmete vaš EX90".

Lista uključuje bezbjednosne i praktične funkcije, kao što je puna mogućnost i integracija LiDAR sistema koji će biti "otključan" tek nakon budućeg ažuriranja softvera.

Ostale funkcije koje će možda nedostajati uključuju upozorenje o unakrsnom saobraćaju, pomoć pri prolasku kroz krivine, bežični Apple CarPlay i dvosmjerno punjenje električnom energijom, prenosi b92.

Vlasnici će morati da se zadovolje sa tamnom temom za infotejnment ekran i displej ispred vozača u doglednoj budućnosti, pošto će svijetla tema stići u budućem ažuriranju.

Takođe će morati da se pomire sa mogućnošću da bi EV mogao da izgubi oko 3% kapaciteta baterije dnevno ukoliko je parkiran i nije na punjaču.

U svojoj e-poruci kupcima, kompanija je rekla da će većina nedostajućih funkcija stići besplatno putem ažuriranja, online.

Međutim, neki će možda morati da dovezu svoje vozilo kod prodavca, koga će Volvo unaprijed obavijestiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije