Auto zanimljivosti

Šta voze oni koji su najčešće kažnjavani za brzu vožnju

Šta voze oni koji su najčešće kažnjavani za brzu vožnju
Foto: Free-Photos/Pixabay | Šta voze oni koji su najčešće kažnjavani za brzu vožnju
N.N.

Vozači jedne japanske marke i dalje prikupljaju najviše kazni za prekoračenje brzine, baš kao što je to bio slučaj 2020. i 2019. godine.

Ovo su Subaruovi vozači, posebno modeli WRX, koji imaju "najtežu" nogu na gasu u konkurenciji sa 393 modela automobila uključenih u studiju. Svake godine ga sprovodi američka kompanija za poređenje osiguranja automobila.

Na američkim putevima model u kojem se najčešće kažnjava prekoračenje brzine je WRX i to nije slučajno. Naime, još dva Subaru modela, BRZ i Impreza, ušla su u prvih 10 "najbržih".

Čak 18,8 odsto vozača WRX-a ima najmanje jednu kaznu za prekoračenje brzine, dok je državni prosjek 9,59 odsto.

Korejski Hyundai se takođe probio u Top 10, pa su na vrh stigli Hyundai Genessis Coupe (17,72 odsto), Kia Stinger (16,58 odsto) i Hyundai Veloster (14,65 odsto).

Evropske boje "brane" Volkswagen Golf GTI na osmom mjestu sa 14,95 odsto.

Podsjetimo, prošle godine je pozicioniran na visoko drugo mjesto sa 17,38 odsto. Čini se da su se vozači Golfa brzo skrasili na listi sportskih automobila.

Činjenica da je pet od 10 automobila sa najvećim brojem kazni iz domena sportskih automobila nije iznenađujuća, ali će neke iznenaditi da su cijene svih ovih automobila niže od nacionalnog prosjeka od 41.044 USD.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije