Auto zanimljivosti

Svjetski prvak u F1 i fanatik za automobilima - zapanjujuća kolekcija Luisa Hamiltona

Svjetski prvak u F1 i fanatik za automobilima - zapanjujuća kolekcija Luisa Hamiltona
Foto: N.N. | Svjetski prvak u F1 i fanatik za automobilima - zapanjujuća kolekcija Luisa Hamiltona

Ako je neko fanatik za skupocjenim i brzim automobilima, onda je to svakako petorostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton. Slavni Britanac, čije se bogatstvo procjenjuje na preko 250.000.000 evra, može sebi priuštiti zapaljujuću kolekciju automobila, koja je procijenjana na blizu 15.000.000 evra.

U garaži jednog od najbogatijih Britanaca može se naći gotovo sve, od superbrzih točkaša do onih klasičnih. 

"Ne znam ništa o vinu. Ne znam mnogo o umjetnosti, ali ono što znam su automobili i veoma sam poseban u vezi s njima", rekao je jednom vozač Mercedesa.

Najekstravagantnije vozilo u vlasništvu Hamiltona je pagani zonda, vrijedna nešto manje od dva miliona evra. Eksterijer i unutrašnjost su ljubičasti, a na zahtjev sportske zvijezde ima ručni mjenjač. 

"Zonda je katastrofalan automobil za vožnju! To je automobil s najboljim zvukom na svijetu, no najgori je po pitanju upravljivosti. Htio sam verziju s ručnim mjenjačem, jer mi se nije svidjela tiptronic verzija", istakao je Britanac. 

Jedan od najvrednih koje posjeduje u kolekciji je zapanjujući klasik šelbi kobra 427 iz 1966. godine. Vjeruje se da je vrijedan oko četiri miliona evra. Hamilton je u ovoj rijetkoj verziji često provodio vrijeme sa bivšom djevojkom, pjevačicom Nikol Šercinger. Svaki ljubitelj automobila posjeduje jedan ferari, a njegov la ferari se smatra jednim od najbržih u bogatoj kolekciji. 

Vrijedi još spomenuti nekoliko skupocjenih modela mercedesa, te meklaren P1, kao i ford mustang šelbi (GT500), drugi njegov klasični automobil kojeg se svi sjećaju iz holivudskog filma "Nestali u 60 sekundi". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije