Auto zanimljivosti

Tablica čija cena prkosi zdravom razumu

Tablica čija cena prkosi zdravom razumu
Foto: Screenshot/Youtube | Tablica čija cena prkosi zdravom razumu

Nedavno je u Kataru jedna registarska tablica na aukciji plaćena 10 miliona evra, da bi sada u Kaliforniji tablica za oznakom "MM" bila ponuđena putem OpenSea NFT tržišta po cijeni koja je izražena u kriptovaluti ethereum (5.888 ovih novčanih jedinica), što je nešto više od 23,6 miliona dolara ili 20,4 miliona evra.

Objašnjenje za ovako visoku cijenu daje sam vlasnik koji napominje da tablice sa jednim slovom (brojem) i ne postoje u Kaliforniji, dok su one sa dva prava rijetkost.

MM navodno označava inicijale Majkla Modeckog, prodavca tablice. Otvorena je i posebna veb stranica posvećena upravo ovoj registarskoj oznaci.

Ukoliko prodavac uspije da pronađe nekog ko bi izdvojio ovoliku sumu za, u suštini, obično parče lima, biće to najskuplje plaćena tablica u istoriji, ali i nevjerovatan skok u odnosu na dosadašnji rekord, posebno kad su u pitanju Sjedinjene Države, prenosi b92.

Trenutno najskuplja tablica javno prodata u SAD je ona s oznakom "6", u saveznoj državi Delavar. Plaćena je "samo" 675.000 dolara.

Podsjećamo, ranije ove godine je na tržištu ponuđena registarska oznaka "New York", koja krasi jedan stari Volvo i koja se prodaje za oko 20 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije