Auto zanimljivosti

Tajgeru Vudsu pojas i vazdušni jastuci spasili život

Tajgeru Vudsu pojas i vazdušni jastuci spasili život
Foto: Tanjug/AP | Tajgeru Vudsu pojas i vazdušni jastuci spasili život

Policija je saopštila da je čuveni golfer u trenutku nesreće bio vezan sigurnosnim pojasom, kao i da su se vazdušni jastuci otvorili kako je to i predviđeno.

Najbolji golfer svih vremena, Tajger Vuds, doživio je u utorak tešku saobraćajnu nezgodu kada se njegovo vozilo prevrnulo nedaleko od Los Anđelesa.

Prema najnovijim informacijama, on nije životno ugrožen, a u udesu je pretrpio teške povrede desne noge.

Na snimku koji su objavili američki mediji vidi se da je korejski SUV Genesis GV80, u kome se Vuds nalazio, veoma oštećen, naročito njegov prednji dio, ali je struktura putničke kabine gotovo sasvim očuvana.

Ovu činjenicu ističu i u policiji Los Anđelesa, navodeći to kao jedan od razloga zašto čuveni golfer nije teže povređen.

Kako kažu, bitno je i da je Vuds bio vezan sigurnosnim pojasom u momentu udesa, pa su se vazdušni jastuci otvorili i spriječili ozbiljnije povrede, možda čak i smrtni ishod.

"Nesreća se dogodila na strmom i zavojitom dijelu puta gdje ljudi često zbog prevelike brzine gube kontrolu nad vozilom. Vjerujemo da je brzina bila glavni uzrok. Nije bilo nikakvih naznaka da je vozač bio pod uticajem bilo čega", rekao je Alehandro Vilanueva iz kancelarije šerifa Los Anđelesa.

"Utvrdili smo da je vozilo najverovatnije prvo udarilo u ivičnjak, prešlo preko dvije trake, udarilo drugi ivičnjak, stablo, prevrnulo se nekoliko puta i zaustavilo se stotinjak metara od puta. Nije bilo nikakvih tragova proklizavanja ili kočenja, a vreme je bilo dobro".

"Iskreno, ne znamo kako je gospodin Vuds ostao živ, ali je imao veoma puno sreće. Sigurno su mu pomogli pojas kojim je bio vezan i brojni vazdušni jastuci koji su se otvorili".

Nakon ove nesreće, u žiži interesovanja javnosti se našao i, do sada malo poznati, korejski proizvođač premijum automobila Genesis, koji je u vlasništvu koncerna Hyundai.

Genesis kao samostalni brend u okviru Hyundaija postoji tek nekoliko godina i polako se probija do kupaca u oštroj konkurenciji njemačkih proizvođača Mercedes, BMW i Audi, ali i brendova kao što je japanski Lexus, koji je veoma uspješan na američkom tržištu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije