Auto zanimljivosti

Tiktoker u Mazdi zamijenio volan, gejmeri će biti oduševljeni

Tiktoker u Mazdi zamijenio volan, gejmeri će biti oduševljeni
Foto: Print Screen/YoutubeTikTok | Tiktoker u Mazdi zamijenio volan, gejmeri će biti oduševljeni
N.N.

Mazda MX-5 je najpopularniji roadster na svijetu, a često je i predmet prerade.

Jednu pomalo čudnu podstiče tiktoker Tyler Atkin koji je očito opčinjen igraćom konzolom. Nintendo Wii ga je toliko zaokupio da ga je ugradio u automobil na mjesto audio-uređaja, a prepoznatljiv finiš bijele boje dobili su pojedini detalji u kabini, poput mjenjača (Nunchuk), ručne kočnice (Wii palica za baseball) i Wii Fit tepiha.

Vjerovali ili ne, on se odlučio na ugradnju volana za igraće konzole. Nepraktično i vrlo opasno rješenje je ujedno jako zanimljivo njegovoj publici pa je video postao pravi hit na društvenim mrežama. A za potpuni doživljaj volan je dobio i kontroler koji je integrisan u središnjem dijelu. Ovako može doslovno u automobilu igrati Mario Kart.

Sa tek dvadesetak centimetara u promjeru jasno je da ovaj volan predstavlja izazov za upravljanje automobilom. Jedina dobra stvar je da sad vozač konačno ima nešto više prostora za noge. Autor prerade priznao je da je "apsolutno grozno" upravljati vozilom, čak i uz potpuno funkcionalni servouređaj.

Ali Atkin tu nije stao i odlučio se na još opasniju promjenu. U sljedećem videu pokazao je kako je na mjesto volana ugradio kontroler iste igraće konzole.

Nadajmo se samo kako mu neće pasti na pamet da se s ovakvim preradama odvaži na vožnju javnom saobraćajnicom. Plastični volan se drži samo putem dva vijka te bi se lako moglo dogoditi da se odvoji u vožnji. Jasno je da bi gubitak kontrole nad automobilom vjerovatno loše završio.

 

@ttptng #question from @ttptng BIG WIIATA UPDATE COMING TOMORROW!! Meanwhile we’ve made a second series where we literally bolt whatever you want to see to the wheel! A wheely good series. #wiiata #fyp #foryou #foryoupage #mazda #miata #miat #yata #forza #forzahorizon5 #xbox #xboxone #xboxseriesx #xboxcar  Cool Kids (Sped Up) - I Wish That I Could - Hiko

(Index)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije