Auto zanimljivosti

Top Gear izabrao Hyundai i20 N za automobil godine

Top Gear izabrao Hyundai i20 N za automobil godine
Foto: Hyundai promo | Top Gear izabrao Hyundai i20 N za automobil godine

Korejski hot heč okitio se laskavim priznanjem.

Hyundai i20 N dobio je još jednu nagradu. Redakcija magazina Top Gear mu je nakon titule “Performantnog automobila godine” dodijelila još jednu, možda i prestižniju "Automobil godine".

Džek Riks, glavni i odgovorni urednik britanskog automobilskog časopisa istakao je da je ovde riječ o fantastičnom vozilu u svakom aspektu.

"Osim što smo ga temeljno testirali na stazi, sa i20 N smo se uputili i u australijsku pustinju gdje se ovaj hot heč odlično snašao van svoje zone komfora. Bilo je nemoguće ne proglasiti ga za automobil godine", naveo je Riks.

Podsjetimo, i20 N je pripadnik B segmenta, gdje su ovakvi modeli došli do praga izumiranja. Primjera radi Fabia odavno nema hot heč izdanje, kao ni 208-ica, Clio.

Top Gear je takođe iskoristio priliku da proglasi Hyundai za "Brend godine". Korejci su dakle ostvarili dvostruku pobjedu, a redakcija Top Geara u prvi plan je stavila hrabrost Hyundaija sa plasiranjem hot heč modela poput i20 N i i30 N, ali i posvećenost novim tehnologijama kroz automobile kao što su Nexo i Ioniq 5, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije