Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Top pet karavana s najvećim gepekom

Top pet karavana s najvećim gepekom
Foto: Ilustracija | Top pet karavana s najvećim gepekom
N.N.

Srednja klasa je i dalje vrlo snažan i cijenjen segment automobilskog tržišta. Na to utiču ne samo limuzine, već i karavani.

Praktične verzije karoserije nude znatno veću iskoristivost. Zato ove vrste modela biraju i pojedinačni kupci i firme.

Teško je pronaći svestranija vozila. Iako kupci sve više prelaze na SUV-ove, teško im je pripisati brojne nedostatke. Možda nisu toliko moderni, ali jeftiniji su za upotrebu, dinamičniji i ekonomičniji u sličnim konfiguracijama. Prednost “terenskih” automobila je samo viši položaj za volanom i veći razmak od tla, prenosi automobili.ba.

Kombi koji predstavlja D segment može imati velik, vrlo velik ili ogroman prtljažni prostor. Da, razlike u ovoj kategoriji mogu biti stvarno velike. Zbog toga smo odlučili provjeriti kapacitete svih karavana iz trenutne ponude modela na bosanskohercegovačkom tržištu.

Uključili smo najvišu osnovnu vrijednost u konfiguraciju za pet osoba – to obično znači da nema pogona na sve tčkove i često rezervni točak. Podatke smo preuzeli sa službenih konfiguratora i kartica tehničkih podataka na web stranicama proizvođača. Odlučili smo izdvojiti Top pet (poredak prema kapacitetu, počevši od najvećeg). 

1. Škoda Superb Kombi

2. Volkswagen Passat Variant

3. Renault Talisman Grandtour

4. Opel Insignia Sports Tourer

5. Peugeot 508 SW

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije