Auto zanimljivosti

Traktor i Panamera na Nirburgringu - zajedno do rekorda

Traktor i Panamera na Nirburgringu - zajedno do rekorda
Foto: Screenshot | Traktor i Panamera na Nirburgringu - zajedno do rekorda

Iako kadar u kome se vidi vozač u trkačkoj opremi kako upravlja traktorom na čuvenoj njemačkoj stazi izgleda kao šala, rekord je sasvim stvaran.

Možda rekord i nije šala, ali je zabavan za gledanje.

Proizvođač prikolica Moetefindt Fahrzeugbau napravio je zanimljiv marketinški potez. Ova kompanija snimila je video u kome Porsche Panamera Sport Turismo Turbo postavlja (nezvanično) najbolje vrijeme staze – u vožnji sa prikačenom prikolicom.

Vukući prikolicu, Panamera karavan obišla je krug "Nordšjafe" na Nirburgringu, dužine 20,8 km, za 12 minuta i 6 sekundi. Poređenja radi, trenutno najbrži karvan na ovoj stazi, Mercedes-AMG E63 S, istu stazu prešao je za 7 minuta i 45,19 sekundi.

Kako bi dodatno začinio priču, Moetefindt Fahrzeugbau je prikolicu opteretio takođe vozilom marke Porsche – oldtajmer traktorom Porsche Junior 108.

Za upravljačem Panamere nalazio se njemački vozač trka Patrick Simon, koji je 2011. pobijedio u šampionatu Formula Le Mans, kao takmičar tima Pegasus Racing:

Panamera Sport Turismo Turbo opremljena je twin-turbo 4.0 V8 motorom sa 542 ks, a cijena ovog automobila je 158.604 evra.

 

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije