Auto zanimljivosti

Transformisan moderni BMW C400X u retro skuter

Transformisan moderni BMW C400X u retro skuter
Foto: Golden age promo | Transformisan moderni BMW C400X u retro skuter
N.N.

Teško je povjerovati da je ovaj prelijepi skuter sa zaobljenim dizajnom inspirisan slavnim danima predratne vožnje, potpuno moderan BMW C400X.

Skuter u retro stilu kreirala je prodavnica u Južnoj Floridi po imenu NMoto. Nazvan "Golden Age" predivan dvotočkaš predstavljen je u formi koncepta prošle godine i konačno je pušten u proizvodnju.

Izvršni direktor kompanije NMoto Aleks Niznik kaže da "Golden Age" potiče iz "mirnih dana predratnog automobilizma - kada je prevoz bio jednak brzini, stilu i vještini".

Dizajn retro skutera "Golden Age" je direktno inspirisan čuvenim Hendersonovim specijalom koji je 1936. godine napravio entuzijasta Art Decoa, Rej Kortni. Aerodinamično tijelo skutera je u potpunoj suprotnosti sa stilom BMW C400X. Umjesto oštrih linija "Golden Age" ima zaobljene panele. Vrhunac dizajna je njegova masivna rešetka na prednjoj strani koja se proteže sve od jednog fara skoro do zemlje.

Karoserija takođe skriva točkove – još jednu tipičnu karakteristiku stila iz predratne ere. Sjedište je prersvučeno kožom sa dijamantskim uzorkom.

Kako navode u kompaniji, komplet se sastoji od devetodjelnog paketa napravljenog od ugljeničnih vlakana, prednjeg i zadnjeg podrama i dijelova za izmještanje izduvnog sistema. Komplet takođe uključuje sve rešetke, bočne lajsne, ukrasne dijelove i "Golden Age" logotipe.

Prodavnica planira da napravi 100 kompleta "Golden Age" i biće dostupni po cijeni od 9.990 dolara, prenosi Lux life.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije