Auto zanimljivosti

U Americi se prodaje Yugo sa samo 749 km na satu

U Americi se prodaje Yugo sa samo 749 km na satu
Foto: Autorepublika | U Americi se prodaje Yugo sa samo 749 km na satu

Yugo posjeduje izuzetno lošu reputaciju kod Amerikanaca i mnogi ga smatraju za vjerovatno najgori automobil koji se prodavao "preko bare".

U periodu od 1985. do 1992. godine je prodato preko 140.000 jedinica po izuzetno niskoj početnoj cijeni od svega 3.990 dolara, a sada se jedan specijalan primjerak našao u oglasima.

Ono šta ga čini posebnim je podatak da je prešao svega 468 milja ili 749 kilometara. Riječ je o modelu iz 1988. godine pod oznakom GV ("Great Value" ili "Velika vrijednost"), koji je spomenute godine bio osnovni model u ponudi.

Vlasnik iz američke savezne države Merilend je kupio automobil kao nov, ali ga je retko vozio i stajao je parkiran u garaži poslednju 31 godinu. Prije nego što je postao vremenska kapsula, vlasnik je iz automobila izvadio alkumulator, ali nema sumnje da će zahtjevati detaljno osvježivanje prije nego što se nađe na ulici.

Zajedno sa ovim Yugom se prodaje još jedan primerak za dijelove. Enterijer je potpuno nov i pokazuje koliko je zadršna izrada bila loša, pa tako dugme sirene na volanu je zapravo drugačije boje od ostatka automobila. Međutim, to se i očekivalo od jednog od najjeftinijih automobila koji je ikada kročio na američko tlo.

Tražena cijena je 9.000 dolara.

(autorepublika.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije