Auto zanimljivosti

U ovom hotelu možete spavati sa svojim automobilom

U ovom hotelu možete spavati sa svojim automobilom
Foto: Print Screen/Instagram | U ovom hotelu možete spavati sa svojim automobilom

Jedinstvena usluga u ponudi hotelskog smještaja omogućuje vam stalni pogled na vaš automobil, ali i puno više od toga.

Radi se o novom hotelu s tzv. car-loft dodatnom vrijednosti, odnosno servisnom funkcijom koja vam omogućava da se autom doslovno odvezete do hotelske sobe. Radi se o prvom hotelu ovog tipa koji je otvoren u Frankfurtu, a uskoro bi se slični hotelski kapaciteti trebali otvoriti u još nekoliko njemačkih gradova počevši od onog u Düsseldorfu, koji je već u izgradnji.

Hotelski lanac b'mine u okviru ove funkcije omogućava gostima da doslovno iz kreveta gledaju svoj automobil parkiran na terasi, gdje je stigao liftom. Pritom to ne znači da je ovaj hotel namijenjen najvećim zaljubljenicima u automobile i vlasnicima rijetkih kolekcionarskih vozila koji uvijek žele imati svoj auto na oku, nego i svima drugima koji znaju cijeniti prednosti ovog koncepta.

Naime, nema više potrebe odlaska u mračne i zagušljive garaže, nema ni muke s traženjem vozila i samog parkinga, a da ne govorimo kako prtljag sami dovozite do ulaza u sobu. Dodatna prednost je što svako parkirno mjesto ima električni punjač pa tokom boravka možete dopunjavati vozilo i stalno pratiti stanje baterija.

Dodatno, ovim konceptom preskačete sve one radnje koje su karakteristične za prijavu u hotel i prolazak kroz ulazni prostor. Ovako doslovno ne susrećete nikoga na putu do sobe iz koje ne morate izlaziti niti na doručak ili večeru. Hotel raspolaže s ukupno 241 sobom od kojih je njih 40 opremljeno ovom car-loft funkcijom.

Postoje i neka ograničenja, a to su da vaš limeni ljubimac ne smije težiti preko četiri tone te da maksimalna visina ne smije biti veća od dva metra. Sve ostalo je dopušteno.

Privatnost je apsolutno zagarantovana, a noćenje s uključenim automobilom na terasi je oko 200 evra.

 

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije