Auto zanimljivosti

Učenici ušli u "Ginisa", oborili svjetski rekord u brzini zamjene guma

Učenici ušli u "Ginisa", oborili svjetski rekord u brzini zamjene guma
Foto: lucky-car.at | Učenici ušli u "Ginisa", oborili svjetski rekord u brzini zamjene guma

Poznati austrijski lanac autoservisa "Lucky Car", Ostoje Matića, koji je porijeklom iz Srbije, ušao je u Ginisovu knjigu svjetskih rekorda.

Matićevi učenici najbrži su na svijetu u mijenjanju sve četiri gume na putničkom automobilu.

Ekipa "Lucky Car-a" oborila je dosadašnji svjetski rekord u mijenjanju guma koji je bio na 58,43 sekunde.

Naime, Stefan Kuzmić, Džafar Rasul, Mert Batmaz, Abdula Abdula, Dimitri Lafazanis i Adrian Mandić promijenili su sve četiri gume za samo 49,03 sekunde.

Inače, Miodrag Obradović bio je glavni trener tima, a Laura Marković vođa ekipe.

Matić, koji je i sam od učenika zanata postao osnivač firme, kaže da je njegova vizija, koja je osnova kompanije, da se počinje kao učenik, postane šef filijale i kasnije partner franšize sa sopstvenom radionicom "Lucky Car".

"Naš recept za borbu protiv nedostatka radne snage, jeste da obučavamo sopstvene mlade i omogućavamo im stalno napredovanje u znanju", dodao je on.

Direktor kompanije "Lucky Car" Mitar Kos objasnio je da je ova firma prije dvije godine kupila veliki austrijski lanac "Midas", koji se bavi mehanikom, kao i zamjenom guma.

"Našoj kompaniji puno znači što smo sada u Ginisovoj knjizi svjetskih rekorda, što se u njoj nalaze imena naših učenika. Oni su uspjeli da uđu u istoriju. Naš cilj je bio da pokažemo da imamo vrhunski tim, odnosno kakvi su tek naši majstori, kada imamo takve učenike", objasnio je Kos.

On je ukazao da "Lucky Car" mnogo polaže na radnu snagu, njihovo stalno napredovanje i obrazovanje.

"Godinama se borimo protiv nedostatka radne snage u našoj privrednoj grani i svake godine privlačimo učenike u našu firmu", rekao je Kos dodajući da "Lucky Car" ima puno povjerenje u svoje zaposlene, a tako i učenike koji su sada to povjerenje i opravdali na najljepši mogući način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije