Auto zanimljivosti

Ukrao ih je na stotine: Kako da zaštitite auto od krađe? (VIDEO)

Ukrao ih je na stotine: Kako da zaštitite auto od krađe? (VIDEO)
Foto: Unsplash | Ukrao ih je na stotine: Kako da zaštitite auto od krađe? (VIDEO)

Amerikanac Hondo Andervud koji je u dvije godine ukrao stotine automobila vrijednih oko milion dolara u SAD-u, u razgovoru za Business Insider savjetuje kako zaštititi vozila od krađe.

Prvo šta treba da učinite da bi se spriječila krađa, kaže, je odvraćanje lopova. Ako se ne koristi neki sistem protiv krađe, velike su šanse da će taj automobil, a ne drugi, na kraju biti ukraden.

Isto tako, trebali biste da izbjegavate ostavljanje ličnih stvari unutar vozila ili na vidljivom mjestu, jer su oni još jedan plijen lopova koji bi vam zbog neke torbice mogli da oštetite automobil.

Andervud kaže da je vrlo lako saznati postoji li telefon ili drugi mobilni elektronski uređaj unutar vozila. Bilo koji uređaj s Bluetooth sistemom lako je otkriti.

 

Jedini način da se spriječi krađa vozila je postavljanje nekakvog sisitema koji sprečava njegovo pokretanje.

Na primjer, ugradnja ručnog prekidača između akumulatora i motora čiji je položaj poznat samo vlasniku vozila. Tako, kada lopov pokuša da startuje automobil kako bi ga ukrao i vidi da to nije moguće, on će odustati kako ne bi privukao pažnju i ostaviće vozilo tamo gdje ga je pronašao.

(iAutoklub)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije