Auto zanimljivosti

Uzalud restauracija: Kultni Packard završio na dnu jezera

Uzalud restauracija: Kultni Packard završio na dnu jezera
Foto: Canyon Lake Fire Department | Uzalud restauracija: Kultni Packard završio na dnu jezera

Možemo samo zamisliti kako se osjećao vlasnik ovog prekrasnog automobila dok je on tonuo u jezero. Mjesto događaja je Canyon Lake u američkoj saveznoj državi Teksas, a glavni lik svježe restaurisani Packard.

Detalji nesreće još nisu do kraja razjašnjeni, ali se čini da je do incidenta došlo na rampi za čamce s koje je automobil upao u jezero.

To se navodno desilo tokom fotografisanja, jer je ponosni vlasnik očito želio da dokumentuje rezultate dugotrajne restauracije vozila. Vozilo su iz jezera spasili vatrogasci ali šteta je ućinjena jer je automobil nekoliko sati bio u vodi.

Packard je - inače - simbol američkog zlatnog doba automobilizma. Između 1899. i 1958. godine proizvodili su luksuzne automobile i uveli doista inovacija u automobilsku industriju tog vremena, uključujući klima-uređaj za lična vozila i jedan od prvih serijskih motora sa 12 cilindara.

Automobil koji je završio u jezeru je iz serije Packard Twelve, poznatoj po svojoj eleganciji i snazi, kao i naprednom tehnologijom za svoje vrijeme. Opremljen V12 motorom i ukrašen prepoznatljivim elementima dizajna bio je pravi simbol luksuza i prestiža. Neimenovani vlasnik uložio je dosta novca u njegovu obnovu.

 Pedro Gonzalez, kustos za automobile u Carey's Fine Automobiles u San Bernardinu, rekao je lokalnim medijima da Packard iz 1939. vrijedi između 25.000 i 40.000 dolara zavisno o tome koliko originalnih dijelova ostane nakon restauracije.

Vatrogasce je na potonulo vozilo upozorio mještanin koji je primijetio mjehuriće na površini vode. Ronilačka ekipa otišla je ispod površine, a na licu mjesta pojavio se i vlasnik. Ispričao im je šta se dogodilo i potvrdio da niko nije bio u autu kad se spustio niz rampu za brod.

Prema policiji, pozivajući se na neimenovanog vlasnika, on se zaustavio na mjestu kako bi napravio fotografije a nije objašnjeno da li povukao ručnu kočnicu prije nego što je izašao iz auta.

 

"Bio je vrlo emotivan", rekao je šef vatrogasne službe Canyon Lake Jeff LaTendresse lokalnim medijima i dodao da je vozilo bilo šest metara ispod površine jezera, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije