SP Qatar 2022.

Auto zanimljivosti

Vlasnika Hyundaija kaznili zbog buke izduva

Vlasnika Hyundaija kaznili zbog buke izduva
Foto: Youtube / Printscreen | Vlasnika Hyundaija kaznili zbog buke izduva
Nezavisne novine

Vlasnik Hyundai Elantre N u Kaliforniji se bori s vlastima koje su ga kaznile zbog preglasnog izduva, uprkos činjenici da je cijeli automobil još uvijek u fabričkom stanju.

Državna granica za jačinu izduvnog sistema na vozilima ispod 2700 kilograma je 95 dB, piše "Jutarnji". Policijski službenik koji je vozaču izdao kaznu rekao mu je da će morati da potroši oko 7000 dolara da "popravi" vozilo, kao i da može da tuži proizvođača.

Video, koji je na Redditu objavio vlasnik Elantre N, započinje prilaskom policijskog službenika koji odmah postaje agresivan u tonu.

Kad vozač objasni da je automobil u fabričkom stanju, te čak ponudi da otvori poklopac motora, policajac odbija. "O ne, samo ću te poslati do državnog referenta, a oni će te vratiti nazad u fabriku... Obustaviće ti registraciju... Poslaće te nazad prodavcu".

"To morate da platite, oko 4000 dolara. Nakon što to učinite, vratite se državnom referentu da biste provjerili da li sve modifikacije uklonjene. To će vas sve ispasti oko 7000 dolara. Ne možete da vozite automobil u sportskom načinu rada na ulici. To su trebali da vam kažu. Ako nisu, možete tužiti zastupništvo. Tako ćete dobiti svoj novac nazad".

Prema ažuriranoj objavi na Redditu, vozač OkCadidate103 kaže da je automobil prošao državnu referentnu inspekciju, ali nije prošao test izduvnih gasova emitujući 98 dB. Naravno, test se radio u sportskom načinu rada, koji nije zadati način rada na Elantri N.

Dokumenti pokazuju rezultate testa i potvrdu lokalnog zastupništva da je izduvni sistem zaista fabrički. Vlasnik se obratio i Hyundaiju.

Hyundai je rekao sledeće: "Hyundai N vozila su u potpunosti u skladu sa saveznim propisima i legalna su za prodaju i uličnu upotrebu u svim američkim državama. Hyundai je svestan ovog incidenta i radi direktno s kupcem da bi pomogao u rješavanju problema".

(Auto Blog)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije