Auto zanimljivosti

Vodeći evropski proizvođač alternatora i anlaser

Vodeći evropski proizvođač alternatora i anlaser
Foto: Ilustracija | Vodeći evropski proizvođač alternatora i anlaser

AS-PL Sp. z o.o. je evropsko preduzeće koje dinamično funkcioniše u oblasti startera i alternatora. Firma je osnovana u Gdanjsku 1992. godine.

Firma sarađuje sa distributerima i kooperantima za veleprodaju zamjenskih dijelova u cijelom svijetu u oblasti aftermarket tj. distribucije zamjenskih dijelova i opreme vozila, prenose automobili.ba.

Višegodišnji trgovački kontakti i prodaja u oko 100 država u cijelom svijetu uzrokuje da je kompanija među vodećim dobavljačima dijelova i električnih elemenata za vozila.

Misija društva je dostaviti najkvalitetnije proizvode prilagođene očekivanjima tržišta uz korištenje savremenih tehnologija. AS-PL ima centralu, sjedište trgovačkog odjeljenja i logističke centre u Gdanjsku. Osim toga firma ima dvije filijale, AS-PL UK Ltd. i AS-PL ITALIA S.R.L.

Aktualno firma ima u svojoj ponudi više od 20 000 artikala koji odgovaraju oko 450 000 referentnim brojevima počinjući od originalnih dijelova do zamjenskih dijelova po konkurentnim cijenama. U ponudi su dijelovi i elementi za osobna, teretna vozila, poljoprivredne mašine, plovila, motocikle i za industrijsko tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije