Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Volkswagenov novitet se maskirao u Opela

Volkswagenov novitet se maskirao u Opela
Foto: Printscreen YouTube | Volkswagenov novitet se maskirao u Opela
N.N.

Volkswagenov električni novitet je uhvaćen uprkos zanimljivoj kamuflaži.

Prototipi novih modela najčešće se maskiraju folijama ili pak u ranijim fazama dobiju komponente serijskih modela, a sve kako bi ih se učinilo manje atraktivnim. Volkswagen je otišao korak dalje i svoj novi model maskirao tako da podsjeća na konkurentski Opel.

Ali špijunski fotografi su ipak prepoznali ispod maske novi ID.4, električni crossover novitet s kojim Volkswagen očekuje napraviti globalni uspjeh.

Dizajn je ovdje potpuno nebitan pa ne smeta prednja "opelovska" maska, kao ni osjetno manje atraktivan zadnji kraj. Nedostaju i veliki usisnici, kao i plastične obloge koje će "krasiti" novi crossover. S obzirom na lokaciju lako je pretpostaviti da je ID.4 u Švedsku došao kako bi se još jednom provjerilo ponašanje pogona na niskim temperaturama.

Dopadljiv dizajn i bogatija ponuda prostora čine ga kompatibilnim i za američko tržište, a ponudiće se i ostatku svijeta. Proizvodiće se na više lokacija, a samo u američke pogone u Četanugi uloženo je preko 700 miliona evra. Model je postavljen na MEB platformu, a doseg će mu biti oko 500 km. Pretpostavlja se kako će slabija izvedba sa zadnjim pogonom imati 204 KS,a izvedba s AWD pogonom stotinjak KS više. Uprkos problemima uzrokovanim pandemijom premijeru očekujemo ove godine.

(index.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije