Auto zanimljivosti

Vozio 160 km/h u gradu, policija mu zaplijenila auto

Vozio 160 km/h u gradu, policija mu zaplijenila auto
Foto: Speedometer/Pixabay | Vozio 160 km/h u gradu, policija mu zaplijenila auto

Vlasti u Holandiji zaplijenile su skupocjeni sportski automobil nakon što je utvrđeno da se kretao 159 km/h kroz centar Roterdama.

Incident se dogodio krajem prošle nedjelje, a lokalni mediji izvještavaju da je policija u Roterdamu spazila Nissan GT-R kako juri ulicama pored jednog BMW-a. Kada su laserski uređaj za mjerenje brzine uperili u GT-R, on je pokazao da se auto kretao brzinom od 159 km/h, u oblasti sa ograničenjem brzine od 50 km/h.

Kada su uzeli u obzir korekciju mjerenja uređaja, utvrđeno je da je vozač Nissana prekoračio ograničenje brzine za 103 km/h.

To što je uhvaćen u prebrzoj vožnji nije bio jedini prekršaj vozača koji je inače Francuz. Autoblog.nl izvještava da je sportski automobil bio sa njemačkim registarskim tablicama koje su istekle 21. septembra 2021. Epilog: ne samo da je Nissan zaplijenjen, već je i francuski vozač morao da preda svoju vozačku dozvolu vlastima.

Holandska policija je na svom Instagram profilu podijelila sliku crnog GT-R-a. Takođe su rekli da će sudbinu vozila odrediti javni tužilac i da je sasvim vjerovatno da će ostati van saobraćaja još neko vrijeme, ako ne i na neodređeno vrijeme.

Podrazumijeva se da je vožnja kroz grad sa više od trostruko ograničenom brzinom veoma opasna stvar. Da je nešto pošlo naopako, GT-R i njegov vozač su mogli da budu umiješani u incident s ozbiljnim posljedicama po bezbjednost saobraćaja.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije