Auto zanimljivosti

Zabranjena reklama za Toyotu yaris

Zabranjena reklama za Toyotu yaris
Foto: Printscreen / YouTube | Zabranjena reklama za Toyotu yaris

Toyota je objavila reklamu za popularni yaris, ali je ista brzo zabranjena.

Radi se o reklami za novi Yaris namijenjenoj australskom tržištu. No reklama nije dugo opstala jer su je tamošnja regulatorna tijela zabranila uz objašnjenje da je opasna jer potiče vozače na brzu i nesigurnu vožnju.

Suprotno očekivanjima, u spotu se sportski Yaris GR pojavljuje tek nakratko, ali dovoljno da ga se proglasi glavnim krivcem. Naime, vozač je njime iz štaglja izletio prevelikom brzinom, i to vrlo neoprezno.

U Toyoti su rekli da "njihovo mišljenje ozbiljno shvaćaju, ali da vjeruju kako se oglas ne kosi s kodeksom FCAI (Federalna komora automobilske industrije) ili važećim zakonima i propisima koji uređuju promet u zajednici i vozne standarde".

Ured za standarde oglašavanja je djelomično prihvatio Toyotino mišljenje te su se složili da se doista ne čini da Toyota GR Yaris u reklami vozi preko ograničenja brzine, ali da način kako automobil izlazi iz štaglja predstavlja "nesigurnu vožnju".

Želi li nastaviti prikazivati reklamu, Toyota će prije morati srediti video izbacivanjem sporne scene.

Podsjetimo, Toyota GR Yaris s 272 KS snažnim 1.6-litrenim trocilindričnim turbobenzinskim motorom i pogonom na sve kotače predstavlja jedan od najatraktivnijih noviteta godine, a odnedavno se može vidjeti i na našim cestama. Europska izvedba ima nešto manje konja, ali je jednako opaka na cesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije