Auto zanimljivosti

Zalijepio trake preko lampica na instrument tabli

Zalijepio trake preko lampica na instrument tabli
Foto: Polizei Bochum | Zalijepio je trake preko lampica na instrument tabli

Kako spriječiti potencijalne kvarove na vozilima na koje vam ukazuju signalne lampice, pogotovo one crvene, a i žute (koje upozoravaju)?

Najjednostavniji i najispravniji odgovor bio bi – odlaskom u servis. No neki vozači će zanemariti ono što se čini uputnim i voziti dalje… Jedan je taksista sada riješio problem kontrolnih lampica, ali na originalan način, koji nije u skladu s uobičajenim normama ponašanja, prenosi RevijaHAK.

U njemačkom gradu Bohumu policajci su gledali kako putnici ulaze u jedno taksi vozilo. Policijski službenici su primijetili neispravnu rasvjetu i htjeli su skrenuti pažnju taksisti na taj nedostatak. Ono što su tada otkrili  dosad nisu doživjeli. Na instrument tabli u prvom trenutku sve je bilo u redu, ali pomnijim pregledom policijski službenici otkrili su da su dijelovi intrument table bili prekriveni ljepljivom crnom trakom. Naime, vozač se protiv svih neispravnosti vozila odlučio boriti njihovim prikrivanjem, a ne popravcima. Kada su policijski službenici odlijepili trake imali su šta vidjeti – mnoge su lampice bile uključene (ABS sistema, menadžmenta motora, ESP-a…)

No tehničkim pregledom utvrđeno je da su i kočioni diskovi te motor i ovjes automobila bili iznimno istrošeni. Filter za gorivo visio je u motornom prostoru i brusio ga je klinasti remen. Na taksiju je tehničkim pregledom pronađeno 39 nedostataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije