Auto zanimljivosti

Zamjena ulja na ovom automobilu košta kao Honda Civic

Zamjena ulja na ovom automobilu košta kao Honda Civic
Foto: Screenshot | Zamjena ulja na ovom automobilu košta kao Honda Civic

I dok se mi u BiH svakodnevno žalimo na preskupo gorivo, one kojima gorivo nikada nije skupo muče druge brige.

Ako ste vlasnik Bugatti-ja Veyron i morate da zamijenite ulje u motoru svog ljubimca, to "zadovoljstvo" će vas koštati cijelih 25.000 dolara. Da, dobro ste pročitali!

Sa novcem koji vlasnik potroši da bi zamijenio ulje, može da se kupi nova Honda Civic, dvije srednje opremljene Škode Fabije ili dvije i po Dacije Sandero.

Cifru je otkrio Meni Košbin, bogati trgovac nekretninama i kolekcionar luksuznih sportskih automobila, koji u svojoj garaži ima neke od najskupljih, najrijeđih i najegzotičnijih supersportskih automobila današnjice.

Meni, inače, posjeduje čak dva Veyron-a, pa se u njegovom slučaju suma od 25.000 dolara duplira.

Vlasnicima njihovih automobila Bugatti preporučuje zamjenu guma na svakih dvije do tri godine, što je, prema Košbinovim riječima, dodatnih 38.000 dolara.

Kada se na to doda još 50.000 za felne, čija se zamjena preporučuje na pređenih 16.000 kilometara, vlasnik Veyron-a pri prvom odlasku na generalku, u startu mora da računa da će potrošiti preko 100.000 zelenih novčanica. I to pod pretpostavkom da je sa njegovim automobilom sve ostalo u redu...

Meni Košbin, inače, trenutno čeka na isporuku još jednog Bugatti-ja, samo što je ovoga puta u pitanju specijalna verzija modela Chiron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije