Auto zanimljivosti

Zaplijenjeni Nissan GT-R policija sada koristi za brzi prevoz organa

Zaplijenjeni Nissan GT-R policija sada koristi za brzi prevoz organa
Foto: GNR | Nissan GT-R zaplijenjen kriminalcu policija koristi za brzi prevoz organa

Poznato je da brojne jedinice policije širom svijeta imaju i nekoliko superautomobila u svojim flotama, a jedna od takvih je odnedavno i policija Portugala, konkretno Republikanska nacionalna garda.

Međutim, za razliku od recimo Abu Dabija, gdje se brojni superautomobili koriste uglavnom kao turistička atrakcija, Nissan GT-R koji koristi portugalska policija je uveden u svrhu spašavanja života, prenosi Jutarnji.hr. Ovde nam odmah na pamet pada Lamborghini Huracan (i prije njega Gallardo) koji za iste namjene koristi italijanska policija - brzi prevoz organa.

Prema GNR-u (Guarda Nacional Republicana), Godzilla je zaplijenjena i služiće za prevoz ljudskih organa u Lisabonu i Portu. U tu svrhu je dobio i posebne policijske nalepnice nanesene na plavi lak s natpisima 'GNR' i 'Transporte de Orgaos' (transport organa), a tu je i posebna policijska svjetlosna i zvučna signalizacija.

"Kvalitet i bezbjednost transplantacije organa zavise od vremena potrebnog za njen transport", piše u naslovu na postu kao i da "dolazak do odredišta u najkraćem mogućem roku" doprinosi spašavanju života".

GNR a Salvar Vidas A Guarda pode contar agora com mais duas viaturas de alta cilindrada, apreendidas em processos-crime...

Posted by GNR - Guarda Nacional Republicana on Среда, 10. март 2021.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije