Auto zanimljivosti

Zašto bajkeri šutiraju Teslu tokom preticanja?

Zašto bajkeri šutiraju Teslu tokom preticanja?
Foto: N.N. | Zašto bajkeri šutiraju Teslu tokom preticanja?

Kamera je snimila jednog motociklistu dok pretiče Tesla Model 3 i tokom obilaženja nogom udara u vrata električnog automobila. Riječ je o kažnjivom i opasnom postupku, ali na američkim putevima se ovakvi prizori mogu vidjeti skoro svakog dana.

Brojni korisnici društvenih mreža još uvijek ne mogu da shvate zašto se bajkeri izlažu opasnosti tokom vožnje, praveći nepristojan i kažnjiv potez. Nije prvi, a ni posljednji put da se na društvenim mrežama objavljuje ovakav snimak. Ipak, postoji objašnjenje za naizgled neshvatljivo ponašanje motocikliste.

Zašto se vozačima Tesle događa neprijatnost? Odgovor se krije u radu autopilota. Naime, kompjuter koji automatski upravlja vozilom, usmjerava auto ka jednoj strani kolovozne trake. Obično je riječ o traci koja omogućava preticanje. Zato motociklisti imaju loš pregled, pa im je otežano obilaženje automobila na onim mjestima gdje je to dozvoljeno. Bajkeri misle da ih vozači namjerno blokiraju i sprečavaju preticanje.

Ipak, to im ne daje pravo da tokom putovanja šutiraju vozila drugih učesnika u saobraćaju. Stručnjaci širom SAD upozoravaju vozače da isključe autopilot na putevima koje bajkeri koriste, kako bi izbegli neprijatnosti.

Jedan vozač Tesle je u izjavi za Insideevs rekao da ne poznaje bajkera. Kamera nije uspjela da snimi registarske tablice, a vozač sumnja da je uzrok neprijatno Teslin autopilot. Drugi vozač je doživio još veću neprijatnost, jer mu je bajker tokom preticanja slomio retrovizor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije