Auto zanimljivosti

Zbog čega parkiranje pored hidranta nije dobra ideja

Zbog čega parkiranje pored hidranta nije dobra ideja
Foto: Screenshot | Zbog čega parkiranje pored hidranta nije dobra ideja

Poznato je da vam se u Americi ne piše dobro ako parkirate pored hidranta, jer to nije dozvoljeno. Ukoliko se pored toga ukaže i potreba da ga vatrogasci moraju koristiti tokom intervencije, dogodiće se ono što obično gledamo u filmovima - razbiće stakla i provući crijevo za vodu kroz kabinu automobila.

Upravo to se dogodilo nedavno u Njujorku. Kako prenosi Index.hr, vatrogasci su prošlog petka reagovali na poziv i stigli na mjesto požara. Međutim, pristup hidrantu je onemogućio jedan parkirani BMW Serije 5.

Pogađate - problem je brzo riješen razbijanjem dva bočna stakla i provlačenjem crijeva kroz kabinu.

Kako piše New York Post, vlasnika BMW-a je razbjesnilo takvo ponašanje vatrogasaca. On priznaje da je njegov auto bio parkiran na tom mjestu četiri dana. Ali, izgovor mu je tanak. Uzrok je, kaže, ispražnjena baterija u privjesku za otključavanje centralne brave vozila.

"S*ebali su mi auto i to će da me košta gomilu novca. Pod stresom sam. Nisu morali da to učine", rekao je ogorčeni vlasnik BMW-a koji je, iz razumljivih razloga, želio da ostane anoniman.

Međutim, zakon je jasan i zabranjuje parkiranje pored hidranta. Zato će vlasnik morati sam da plati popravku automobila, a dobio je i kaznu za nepropisno parkiranje u iznosu od 180 dolara.

Vatrogasci su reagovali na Tviteru, objasnivši kako je to standardna procedura jer se tako crijevo minimalno savija, čime se omogućava maksimalni pritisak vode, a time i protok. Ukoliko bi crijevo postavili preko krova automobila, imali bi dodatne pregibe i smanjenje pritiska.

Inače, požar su gasili dva sata.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije