Agrar

Pratite nas na Google news

Agrarni fond Bijeljina: Počinje podnošenje zahtjeva za podsticaje

Agrarni fond Bijeljina: Počinje podnošenje zahtjeva za podsticaje
Foto: N.N. | Agrarni fond Bijeljina: Počinje podnošenje zahtjeva za podsticaje
N.N.

Poljoprivrednici sa područja Semberije, koji imaju zasnovanu proizvodnju i potrebna dokumenta u skladu sa Pravilnikom o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu, od danas mogu da podnesu zahtjeve Agrarnom fondu Grada Bijeljina i tako ostvare finansijsku podršku.

Poljoprivredni proizvođači mogu da ostvare podršku za organizovani otkup povrća, voća, duvana, zatim podršku stočarstvu, podizanje novih zasada voća, podršku za plasteničku proizvodnju i navodnjavanje, kao i podršku za izgradnju infrastrukture.

Osim navedenog, Agrarni fond izdvojiće sredstva za vanredne i nepredviđene situacije koje mogu da zadese poljoprivrednike, pomoć udruženjima, te regres kamata za proljetnu sjetvu.

Planirana je i podrška edukaciji, prezentaciji projekata i posjetama sajmovima, kao i podrška uvođenju sertifikovane proizvodnje.

Zahtjevi za podsticaj dostavljaju se u kancelariju Agrarnog fonda Grada Bijeljina, u Ulici Miloša Obilića 51/a ili putem Pošte.

Pravilnik o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu biće objavljen u Službenom glasniku Grada Bijeljina i na internet-stranici Grada, a sve informacije u vezi sa Pravilnikom zainteresovani mogu da dobiju i na broj telefona 055/206-984 i adresu elektronske pošte: agrarnifondbn@gmail.com.

Javni poziv objavljen je i u prostorijama Agrarnog fonda, a poljoprivredni proizvođači mogu da pročitaju tekst Poziva i na OVOM LINKU:   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije