Agrar

Kiša uništila usjeve

Kiša uništila usjeve
Foto: Srna | Kiša uništila usjeve

MILIĆI - Padavine na području opštine Milići pokrenule su veliki broj bujica koje su ugrozile materijalna dobra i put od naselja Vukšić Polje prema Milićima, ali je spriječena veća šteta zahvaljujući brzoj intervenciji Vatrogasno-spasilačke jedinice, komunalnog preduzeća i zaposlenih u Opštinskoj upravi, izjavio Srni šef opštinskog Odsjeka zajedničkih poslova Branislav Novaković.

Novaković je naveo da je situacija bila kritična juče od 18.00 do 20.00 časova, kada je bio najjači intenzitet padavina.

On je rekao da se pojavio veliki broj bujičnih vodotokova na lokacijama na kojima se to ranije nije događalo, što je dodatno iznenadilo mještane.

"Jutros smo obišli teren, sada je putna komunikacija ponovo u funkciji. Na putu ima vode, ali su postavljeni saobraćajni znakovi upozorenja i obaviješteno preduzeće `Zvornik putevi` koje je zaduženo za održavanje", naveo je Novaković.

Novaković je rekao da će biti poboljšana propusna moć kanala jer su padavine najavljene i za naredne dane.

On je apelovao na građane da materijalna dobra u blizini vodotokova, ako je moguće, pomjere ili adekvatno zaštite.

Mještanka naselja Jovac Mirjana Vujadinović izjavila je Srni da je nezapamćena kiša lila dva sata i da su se bujice pojavile iznenada, tako da mještani nisu mogli ništa da učine.

"Ovo je nezapamćeno. Imali smo prije tri - četiri godine problema, ali ni nalik na ove. Nema više normalnog vrta, usjevi su uništeni", rekla je Vujadinovićeva.

Ona je navela da je voda nosila balvane, kamenje, da su dvorišta puna, te da je bez mašina nemoguće pomjeriti i očistiti bilo šta.

Ukoliko bude novih padavina i potrebe za intervencijama, stanovnici Milića mogu da pozovu Vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 123 koji im je na raspolaganju 24 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije