Agrar

Kompenzacioni fond odobrio 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka

Kompenzacioni fond odobrio 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Kompenzacioni fond odobrio 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka
N.N.

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske danas je na telefonskoj sjednici odobrio isplatu 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka za saniranje posljedica izazvanih virusom korona.

Isplata će biti vršena na osnovu dopunskih rješenja za nadoknadu septembarske premije za mlijeko koje će donijeti Agencija za agrarna plaćanja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede i sela, koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Odobrena je i isplata 200.000 KM dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka" za realizaciju aktivnosti na proširenju kapaciteta intenzivne njege, tehničkoj pripremi za smještaj rezervoara tečnog kiseonika i izgradnju kiseoničke mreže, odnosno povezivanja bolničkih objekata sa rezervoarom tečnog kiseonika.

Ovoj bolnici je, s obzirom na epidemiološku situaciju, neophodno proširenje postojećih kapaciteta za liječenje oksigenoterapijom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije