Agrar

Kompletirana isplata podsticaja

Kompletirana isplata podsticaja
Foto: Arhiva/Ilustracija | Kompletirana isplata podsticaja

BIJELJINA - Agrarni fond Bijeljina saopštio je da je isplatio i ostatak podsticaja za podršku u stočarstvu i proizvodnji pšenice, čime je kompletirana isplata za sve podnosioce zahtjeva za podršku u stočarstvu i proizvodnji pšenice, kao i kompletan podsticaj u plasteničkoj i za pčelarsku proizvodnju.

Ovi podsticaji isplaćeni su juče.

"Svi podsticaji isplaćivani su u maksimalno predviđenom iznosu po Pravilniku", ističe se u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je u ovoj godini direktno poljoprivrednim proizvođačima, za podršku uzgoju tovnih junadi, za 279 poljoprivrednih proizvođača koji su prijavili 1.879 tovnih grla, isplaćeno 278.850 KM.

Na ime podrške uzgoju junica za 182 poljoprivredna proizvođača koji su prijavili 668 tovnih grla isplaćeno je 65.700 KM.

"Kao podrška uzgoju tovnih prasadi za 27 poljoprivredna proizvođača koji su prijavili 6.252 tovna grla isplaćeno je 26.800 KM, a za podršku uzgoju svinja nazimica za 89 poljoprivredna proizvođača koji su prijavili 719 tovnih grla isplaćeno je 70.900 KM", navedeno je u saopštenju.

Na ime podrške uzgoju ovaca za 11 poljoprivredna proizvođača, koji su prijavili 328 tovnih grla, isplaćeno je 9.680 KM.

U saopštenju je navedeno da je isplaćeno 20.120 KM kao podrška uzgoju pčela za 190 poljoprivrednih proizvođača, koji su prijavili 11.376 košnica.

"Podrška proizvodnji pšenice sa maksimalno priznatim prinosom od šest tona po hektaru za 1.154 poljoprivredna proizvođača isplaćeno je u iznosu 432.248 KM, dok je za podršku plasteničkoj proizvodnji i navodnjavanju za 85 poljoprivrednih proizvođača isplaćeno 67.531 KM", navedeno je u saopštenju.

Iz Agrarnog fonda Bijeljina kažu da je na ime podrške za 73 proizvođača duvana isplaćeno 34.280 KM.

"Obavještavamo proizvođače voća i povrća da je u toku obrada spiskova koje su dostavili prerađivači i da će sjednica Upravnog odbora biti do Nove godine, a nadamo se i isplata podsticija", poručili su iz bijeljinskog Agrarnog fonda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije