Agrar

Marinković: Poljoprivrednici imaju problema sa plasmanom proizvoda

Marinković: Poljoprivrednici imaju problema sa plasmanom proizvoda
Foto: Srna/Arhiva | Marinković: Poljoprivrednici imaju problema sa plasmanom proizvoda

ŠAMAC - Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković izjavio je Srni da poljoprivrednici u Srpskoj, a naročito farmeri, imaju problema sa plasmanom poljoprivrednih proizvoda.

On je rekao da dodatnu nesigurnost za poljoprivredne proizvođače predstavlja činjenica da je cijena žive stoke i dalje vrlo niska, ispod praga rentabilnosti, naročito imajući u vidu visoke cijene žitarica i uljarica koje se koriste kao komponente za stočnu hranu.

"Poljoprivrednici, prema informacijama kojima raspolažemo u Savezu, redukuju broj grla stoke na farmama", rekao je Marinković.

On kaže da se, bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalaze poljoprivredni proizvođači, na nivou BiH ne čini ništa po pitanju zaštite domaće proizvodnje.

Marinković napominje da se uvoz nesmeteno odvija kao da je potpuno normalna situacija.

"Bez obzira što cijena mesa u trgovinama raste, cijena žive stoke je izuzetno niska, prasići se takođe uvoze iz Evrope, tako da poljoprivrednici ne mogu da prodaju svoju robu i nalazimo se standardno u haotičnom stanju kada je u pitanju plasman poljoprivrednih proizvoda", rekao je Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije