Agrar

Marinković: Značajan program podrške Vlade Mađarske

Marinković: Značajan program podrške Vlade Mađarske
Foto: Srna/Arhiva | Marinković: Značajan program podrške Vlade Mađarske

BANJALUKA - Program podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske izuzetno je značajan zato što će poljoprivrednici povoljno moći da obnove mehanizaciju i dodatno unaprijede proizvodnju, izjavio je Srni predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković.

"Bilo kakav vid pomoći poljoprivrednicima, naročito u ekstremnim uslovima, veoma je dobar. Zato Savez udruženja poljoprivrednih proizvođača podržava realizaciju ovog programa", rekao je Marinković.

On je istakao da je veliki uspjeh to što su program dogovorili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Mađarske Viktor Orban, jer je cilj da se pomogne poljorivrednicima.

"Pozivam poljoprivrednike da se u što većem broju odazovu promociji programa koja je počela danas. Savez će se aktivno uključiti u promociju kako bi novu mehanizaciju nabavili oni kojima je najpotrebnija", rekao je Marinković.

Program podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske danas će biti promovisan poljoprivrednicima u Prnjavoru i Derventi.

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske "Progresus" objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Srpskoj i Brčko distriktu za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u okviru realizacije prvog Programa podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj.

"Prvi projekat podrazumijeva dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Republici Srpskoj do 70 odsto subvencija za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje, a poljoprivrednici će moći da ostvare pravo na sredstva u pojedinačnom iznosu od 2.500 do 25.000 evra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije