Agrar

Pašalić otvorio Sajam plodova sela malih proizvođača

Pašalić otvorio Sajam plodova sela malih proizvođača
Foto: Srna/Arhiva | Pašalić otvorio Sajam plodova sela malih proizvođača

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić danas je u Banjaluci otvorio Sajam plodova sela na kojem je proizvode izložilo više od 50 proizvođača iz cijele Republike Srpske.

Pašalić je istakao da je cilj sajma da se promovišu kvalitetni domaći proizvodi koje mali proizvođači imaju u ponudi.

"Vi jeste mali proizvođači, ali ste izuzetno značajni za Republiku Srpsku. Kvalitet vaših proizvoda je nesporan i zato mora biti urađeno sve kako bi sa vašim proizvodima zauzeli mjesto na tržištu koje vam pripada", rekao je Pašalić na otvaranju sajma.

On je podsjetio da u Srpskoj ima više od 40.000 poljoprivrednih proizvođača koji pokušavaju da budu konkurentni na tržištu.

Govoreći o poplavama koje su zahvatile Istočno Sarajevo, Pašalić je rekao da će Vlada pomoći ne samo poljoprivrednim proizvođačima nego komplatnom stanovništvu.

Organizatori Sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i poljoprivredni klasteri Republike Srpske, a partneri su Poljoprivredni i Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjaluci, Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka i Tržni centar "Delta planet".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije