Agrar

Podijeljen rasad povrća za 150 poljoprivrednika

Podijeljen rasad povrća za 150 poljoprivrednika
Foto: Ilustracija | Podijeljen rasad povrća za 150 poljoprivrednika

VLASENICA - U Vlasenici je danas za 150 korisnika koji se bave plasteničkom proizvodnjom podijeljeno po 100 komada rasada paprike roge, 50 žute paprike sorte babura i 50 komada paradajza sorte "big-bif".

Šef opštinskog Odsjeka za razvoj Željko Damljanović rekao je novinarima da je ukupna vrijednost 23.000 KM, od čega je opština izdvojila 21.500 KM, a korisnici ukupno 1.500 KM.

On je naveo da je opština Vlasenica od 2017. godine dodijelila oko 150 plastenika poljoprivrednim proizvođačima.

"Svake godine pružamo podršku proizvođačima nabavkom sadnog materijala, sadnica voća, stoke i onoga što im je potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji", rekao je Damljanović.

Slavko Garić iz Grabovice, koji se plasteničkom proizvodnjom bavi šest godina, zahvalio je načelniku Miroslavu Kraljeviću i opštini Vlasenica što pomažu poljoprivrednicima.

"Imam sedmočlanu porodicu, isplati se raditi ovo jer kupci mi dolaze kući. Cijena povrća će biti veća ove godine nego prethodne. U plasteniku od 100 kvadrata već je nešto posađenog rasada, sada ću ga dopuniti", izjavio je novinarima Garić.

Porodica Vere Reljić iz naselja Toplik plasteničkom proizvodnom bavi se dvije godine, a proizvode isključivo za svoje potrebe jer imaju brojnu porodicu.

"Proizvodnja povrća dobro dođe za našu porodicu. Zahvaljujemo opštini za rasad koji smo danas dobili", rekla je Reljićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije