Agrar

Prepakivali paradajz, Nedimović najavio akciju

Prepakivali paradajz, Nedimović najavio akciju
Foto: Pixabay | Prepakivali paradajz, Nedimović najavio akciju

Zbog povremenih pojava da se u Srbiji prodavao preko "treće ruke" i da je pokušana zloupotreba CEFTA sporazuma, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je izjavio da se neće dozvoliti prepakivanje paradajza.

Govoreći o problemima na tržištu, Nedimović kaže da je na sastanku saznao da postoje pokušaji zloupotrebe CEFTA sporazuma i da će ministarstvo preko nadležne fitosanitarne inspekcije zajedno sa policijom riješiti taj problem, kao što je riješen i problem zloupotreba i reeskoporta jabuke u Rusiju koji je bio prisutan 2017. i 2018. godine.

Nedimović je poručio da se neće dozvoliti prepakivanje paradajza.

Nedimović je naglasio da će država uložiti u prerađivačke i infrastrukturne kapacitet u leskovačkom kraju, koji je simbol za prozvodnju paradajza. Najavio je da će ministarstvo u narednih 15 dana pomoći poljoprivrednicima da riješe nagomilane obaveze prema bankama, kako bi im se eventualno prolongiralo izmirivanje dugova za vrijeme kada bude dobra cijena.

Ministar je odgovarajući na pitanja novinara rekao da će biti istražene indicije da sa različitih prostora pokušava da se zloupotrebi CEFTA sporazum i da se na srpsko tržište plasira roba koja nije iz zemalja CEFTA i da se onda zlupotrebljava bescarinski režim.

Nedimović je rekao poljoprivrednicima da razgovara sa gradskim vlastima u Beogradu i Leskovcu kako da im se olakša pristup kvantaškim pijacama, a da nakupci imaju drugačiji tretman.

(Telegraf Biznis)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije