Agrar

Pratite nas na Google news

Prskalice i rasad malim proizvođačima na području Bijeljine

Prskalice i rasad malim proizvođačima na području Bijeljine
Foto: Grad Bijeljina | Prskalice i rasad malim proizvođačima na području Bijeljine
N.N.

BIJELJINA - Podjela drugog dijela paketa pomoći malim poljoprivrednim proizvođačima na području Bijeljine, koji sadrži rasadu i prskalice, počela je danas i trajaće narednih dana, dok 539 korisnika, koji su ostvarili pravo na pomoć od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, ne preuzmu svoj dio repromaterijala.

Epidemiološka situacija i vanredne okolnosti izazvane opasnošću od virusa korona bili su povod da resorno Ministarstvo, u saradnji sa Gradskom upravom Bijeljine, 13. aprila počne podjelu paketa koji sadrže sjemena deset vrsta različitog povrća i tri vrste mineralnog đubriva za bašte površine oko 500 metara kvadratnih, a kao dio ovog paketa od danas je počela podjela rasada i baštenskih prskalica.

U cijeloj Republici Srpskoj je podijeljeno oko 9.000 poljoprivrednih paketa, čija je vrijednost preko dva miliona KM, dok je na regiji Bijeljina podijeljeno ukupno 1.700 paketa.

Sredstva za pakete pomoći malim poljoprivrednim proizvođačima obezbijeđena su od Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije