Agrar

Pratite nas na Google news

Sanski "Milksan" započeo izvoz mlijeka na inostrano tržište

Sanski "Milksan" započeo izvoz mlijeka na inostrano tržište
Foto: N.N. | Sanski "Milksan" započeo izvoz mlijeka na inostrano tržište
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Mljekara "Milksan" plasirala je danas prvi kontingent svojih proizvoda na tržište Kosova, a radi se o prvom izvoznom poduhvatu ove sanske firme, koja postoji već punih dvadeset godina.

"Prvi kamion s pasterizovanim mlijekom otpremili smo u Prištinu, a radi se o jednoj vrsti probe, o čemu će ovisiti nastavak ovog aranžmana. Mi smo čvrsto uvjereni kako će kupci biti zadovoljni našim proizvodima i da ćemo, poslije mlijeka, uspjeti plasirati i ostali asortiman", kazao je Muhamed Kamerić, direktor ove mljekare.

Prema njegovim riječima, ukoliko reakcije budu pozitivne, to će označiti veliki poslovni iskorak ovog preduzeća.

Dodaje kako su prvi kontakti s kosovskim otkupljivačima ostvareni posredstvom Privredne komore FBiH te da su u proteklom periodu morali provesti opsežne i komplikovane administrativne, te procedure ispitivanja kvaliteta mlijeka, kako bi ispunili sve potrebne uslove za izvoz mliječnih proizvoda.

"Pred kraj ove kalendarske godine sumiramo poslovne rezultate, a moram istaći kako je pandemija virusa korona ostavila negativne posljedice po naše poslovanje. To se prije svega odnosi na nedolazak građana iz dijaspore, koji su najveći kupci naših proizvoda, zbog čega bilježimo nešto lošiju prodaju i poslovne rezultate", istakao je Kamerić. Dodaje kako su poslovni planovi "Milksana" da se u narednoj godini zadrži trenutni obim proizvodnje u uslovima kada se očekuje ekonomska kriza i da se firma etablira kao stabilni izvoznik mliječnih proizvoda.

Mljekara "Milksan" za sebe veže 120 kooperanata, a protekle godine otkupili su i preradili oko tri miliona litara mlijeka.

Inače, treba istaći i to da je Sanski Most po proizvodnji mliijeka na drugom mjestu u Unsko-sanskom kantonu s godišnjom proizvodnjom koja iznosi oko sedam miliona litara visokokvalitetnog mlijeka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Marketing tim / 23.04.2021 09:08

Član uprave Central osiguranja d.d. Željko Pervan danas je u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, a koja ovim ugovorom postaje novo zaštitno lice poduzeća.

Central osiguranja d.d. | Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje već tradicionalno, osim kulturnih i ostalih društvenih događaja, sponzorira razne sportske kolektive i pojedince širom Bosne i Hercegovine, bili oni profesionalni, amaterski ili rekreacijski. Takav vid podrške daje izrazit značaj razvoju zajednice, lokalnih sportskih klubova i pojedinaca.

„Upornost, trud i talent mlade Lane Pudar, njene obitelji i trenera su osigurali vrhunske rezultate. Čast nam je pružiti podršku tako pozitivnoj ljudskoj i sportskoj priči, a koja može biti samo inspiracija mladima i društvu općenito. Uspjeh i izvrsnost su vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Central osiguranje“, izjavio je član uprave društva Željko Pervan.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Lana Pudar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju. Do igara će se posvetiti pripremama u svjetskim plivačkim centrima i sudjelovati na raznim poznatim svjetskim natjecanjima. 

„Zahvaljujem se Central osiguranju  što je prepoznao moj trud i moje rezultate koje sam postigla u prethodnom razdoblju. U plivanju kao i u osiguranju, nikada se ne smijemo oslanjati na sreću, već isključivo na kvalitetan i predan rad. Mislim da je upravo to osnovna poveznica koja spaja Central osiguranje kao jednog od lidera na tržištu osiguranja u BiH i sportaše koje postižu vrhunske rezultate. Za mlade ljude podrška jedne ovako velike kompanije mi znači puno i daje mi sigurnost i mir pred sve ove nastupe. Vjerujem da ćemo u idućem periodu zajednički ostvariti velike uspjehe“, izjavila je Lana Pudar.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje svoje resurse usmjerava u razvoj novih procesa i ponuda, a Lana je prepoznata kao netko tko će na najbolji način predstavljati sve ono što Central osiguranje predstavlja i čemu teži u svom poslovanju i djelovanju u široj društvenoj zajednici.

Najčitanije