Agrar

Šljivik mu ugrozili radovi na putu

Šljivik mu ugrozili radovi na putu
Foto: Screenshot RTCG | Šljivik mu ugrozili radovi na putu

BIJELO POLJE - Voćnjak Boja Adžića u Kruševu poznat je u bjelopoljskom kraju. Šljivik koji decenijama daje dobar rod, pretrpio je ovih dana štetu.

Adžić je pozvao ekipu RTCG da ispriča kako se ogromna količina vode izlila na njegovo i susjedna imanja, ukazujući na to da su rodna polja ugrozili radovi na putu Ribarevine- Bijelo polje.

"Propust se začepio iz razloga što su začepili kanalizaciju Jugopetrola, cijevi koje su sproveli od Jugopetrola do Lima, kad su radili rekonstrukciju puta, začepili su tu kanalizaciju. Odvrnuli su svu vodu u ovaj propust u koji nikad nije bilo vode. Začepili su i taj propust, poplava je napravljena mom bratu, štala, svinjac, i u kuću mu je došla voda. Ja sam morao da dozvolim da bager ruši ispod ceste, da otvori propust i nastala je šteta. Dva reda voćnjaka su uništena, tu su fekalije", objasnio je Adžić.

Adžić se povodom ovog problema obraćao na više adresa.

"Obraćao sam se Opštini, dolazio je zamjenik predsjednika Opštine, dolazili su iz vodovoda, vatrogasne… Obećali su da će da urade ovdje šahtu, ispod propusta, i da naprave kanalizaciju", istakao je on.

Adžić ukazuje na to da se ovaj problem jedino može riješiti tako da se osposobi kanalizacija Jugopetrola koja vodi do Lima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije