Agrar

Tuzlanski pčelari najavili veliki skup

Tuzlanski pčelari najavili veliki skup
Foto: Pixabay | Tuzlanski pčelari najavili veliki skup

TUZLA - Savez pčelara Tuzlanskog kantona, "proglasio" je februar mjesecom edukacije.

Lokalna udruženja koja okupljaju pčelare širom ovog kantona će tokom drugog mjeseca ove godine održati niz predavanja i edukacija za svoje članove, a centralna manifestacija održaće se 23. februara.

Riječ je o panel diskusiji o podrškama pčelarstvu na nivou EU, čiji će uvodničar i predavač biti Dražen Kocet, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza.

Najavljeni su i učesnici ove diskusije, među kojima, Fedahija Ahmetović, ministar poljoprivrede TK, Sead Ćatić,dekan Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Midhat Jasić, emeritus, Stanko Čuljak, potpredsjednik HPS, Suad Selimović, mr.agroek. Privredna komora TK te Senad Hodžić, predsjednik Saveza pčelara TK koji je ujedno i moderator.

Na manifestaciji će biti uručeni sertifikati o uspješno završenoj obuci polaznika Kursa za Senzorsko ocjenjivanje meda.

Iz Saveza su pozvali sve pčelare TK i regiona da prisustvuju navedenoj panel diskusiji i da se na osnovu iskustava HPS i pčelara Hrvatske upoznaju sa projektima iz fondova EU i načinu apliciranja.

Događaj će biti upriličen u velikom amfiteatru, kapaciteta 150 mjesta, na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli sa početkom u 13 časova sati.

(Agroklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije