Agrar

Ukrali mu tonu luka: "Ni orao, ni kopao"

Ukrali mu tonu luka: "Ni orao, ni kopao"
Foto: Pixabay | Ukrali mu tonu luka: "Ni orao, ni kopao"
Nezavisne novine

ČAKOVEC - Poljoprivredniku iz sela Štefanec pored Čakovca neko je sa polja ukrao tonu luka, pišu hrvatski mediji.

Tihomir je sa suprugom izorao luk i ostavio ga da se suši. Kada su se za dva dana vratili, luk je nestao.

"Tužan jesam, ko ne bi bio. Orete na njivi i onda neko dođe, samo kupi. Gotov proizvod. Nit orao nit kopao. Vide se baš po gredici od kombija kako se vozio po zemlji, po luku, bez srama", rekao je on za Index.hr.

Porodica koja živi samo od poljoprivrede posadila ga je u septembru i 10 mjeseci kasnije, sav trud i rad je završio kod drugog. Kao i nekih desetak hiljada kuna.

Luk je trebalo da ode za Dalmaciju zajedno sa lukom koji su uspjeli ranije da poberu. Tihomir smatra da je njihovo polje "snimljeno".

"Čim smo mi odorali, odmah su počele krađe. To valjda nije za lične potrebe, nego se prodaje dalje. Dobija gotov proizvod, a mi se mučimo tu", objašnjava Tihomir.

Lopovi su ovo polje posjetili već drugi put. Prvi put su odnijeli pola tone luka, a sada su kombijem ušli unutra i čak su i birali veće glavice, a ostavljali manje.

I sa drugih međimurskih njiva i vrtova nestaju i krompiri, tikve, krastavci… Policija tvrdi da počiniteljima ne može ništa ako ih ne ulovi dok kradu.

"Međutim, ako vi zateknete kombi koji na putu prevozi poljoprivredne proizvode, vrlo je teško dokazati da su ukradeni. Luk je luk. Imali smo slučajeve gdje su se pripremili, otišli su, kupili na nekakvom OPG-u 500 kilograma krompira, imali su račun i nakon toga su iduće dvije ili tri nedjelje krali krompir. Uvijek su imali isti račun", objasnio je Krešimir Jurčević, načelnik Policijske postaje Čakovec.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije