Agrar

Vojvodina donirala 25 tona stočne hrane srpskim povratnicima u FBiH

Vojvodina donirala 25 tona stočne hrane srpskim povratnicima u FBiH
Foto: Srna | Vojvodina donirala 25 tona stočne hrane srpskim povratnicima u FBiH

DRVAR - Direktor vojvođanskog Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo danas je u Drvaru uručio donaciju 25 tona stočne hrane za srpske povratnike u Drvar, Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac i Glamoč koji se bave poljoprivredom i stočarstvom.

Ćutilo je rekao Srni da je današnja donacija mala pomoć za najugroženije srpske povratničke porodice, te najavio da će Fond nastaviti da pomaže povratničkim opštinama u zapadnoj Krajini.

Načelnik opštine Bosansko Grahovo Uroš Đuran izjavio je da je današnja donacija izuzetno važna za stanovnike Bosanskog Grahova koji se bavi poljoprivredom i stočarstvom.

"Opština Bosansko Grahovo je jedna od najnerazvijenijih u BiH. Na području naše opštine stanovništvo se najviše bavi stočarstvom, što im je osnovni izvor egzistencije", naveo je Đuran.

Uručenju donacije prisustvovao je i vršilac dužnosti direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Ljubo Ninković koji je istakao da će Sekretarijat nastaviti da pruža podršku infrastrukturnim projektima, elektrifikaciji, te da pomaže povratnicima u zapadnokrajiške opštine.

Isporuci stočne hrane prisustvovao je i predstavnik Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru Predrag Mitić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije